Afdrukken

Allergieën en intoleranties

Er lijkt een enorme toename te zijn van kinderen met één of meerdere – soms ernstige – allergieën. Over de toename van het aantal personen met allergieën bestaan diverse theorieën; feit is echter wel dat we door onze huidige voedselbewerkingsmethoden, moderne schoonmaak en –verzorgingsproducten, luchtverontreiniging, etc. veel meer blootgesteld worden aan lichaamsvreemde stoffen dan een aantal decennia geleden. Allergieën kunnen tot de meest uiteenlopende klachten leiden, variërend van huidklachten (eczeem) en astma-aanvallen tot vermoeidheid, ADHD en ernstige darmklachten.

Een primaire (of: anafylactische) allergie is altijd erfelijk. Het immuunsysteem maakt teveel antistoffen aan van het type IgE. Reacties komen meestal binnen een half uur na het eten van of contact met het allergeen. Bij een secundaire allergie zijn IgG antistoffen betrokken, het is vaak niet erfelijk en de reactie treedt meestal pas na 24 uur op. Deze allergievorm is in de loop der jaren opgebouwd en kan – na het wegnemen van de oorzaak – ook weer verdwijnen. Kruisreacties kunnen ook ontstaan, hierbij reageren antistoffen die worden aangemaakt tegen een bepaald allergeen, ook op verwante allergenen (bv. kers, abrikoos, pruim, perzik en nectarine óf graspollen, pinda, meloen, aardappel, tarwe en tomaat).

Bij (voedsel)intoleranties is het immuunsysteem niet betrokken. De klachten kunnen bv. worden veroorzaakt door een tekort aan spijsverteringsenzymen en er is meestal sprake van een 'trigger' (lactose, gluten, kunstmatige toevoegingen, suiker of biogene aminen).

Met behulp van verschillende testdozen en de bioresonantie-apparatuur kunnen wij testen op allergieën en intoleranties voor levensmiddelen, pollen, geur-en smaakstoffen, dierepitheel (bv. katten- of hondenharen), schoonmaakmiddelen, etc. Na vaststelling van de allergenen zullen wij met behulp van bioresonantie de allergie desensibiliseren. Het is de bedoeling dat u dan voorlopig niet meer met het allergeen in aanraking komt, totdat de allergie volledig verdwenen is. Daarna kan het allergeen weer voorzichtig geïntroduceerd worden. In de praktijk zullen primaire allergieën hardnekkiger zijn dan secundaire of (voedsel)intoleranties.

Bij de behandeling zijn het optimaliseren van het immuunsysteem en de darmflora essentieel.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen of mailen.

praktijk eQuilibra
Toepad 13
3343 CX Hendrik Ido Ambacht
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel. (078) 6821306