Natuurgeneeskunde


Natuurgeneeskunde
Ik heb de laatste 15 jaar diverse natuurgeneeskundige opleidingen gevolgd. Uit alle opleidingen heb ik wel elementen genomen die ik in mijn behandelingen toepas. De therapieën, waarvan ik het meest gebruik maak, zijn orthomoleculaire therapie en bioresonantietherapie. Bij een intake kijk ik altijd naar de balans tussen lichaam en geest. Het lichaam geeft namelijk vaak zelf signalen dat er sprake is van onbalans.


Orthomoleculaire voedingstherapie

Orthomoleculaire geneeskunde gaat uit van optimale gezondheid door optimale dagelijkse inname van vitamines, mineralen en sporenelementen.

Helaas is het zo dat door de moderne landbouw (waarbij efficiëntie voorop staat en er vaak veel bestrijdingsmiddelen worden gebruikt), onze hoge eisen ten aanzien van voeding (dat er mooi uit moet zien en lang houdbaar moet zijn) en ons hectische leven (waardoor het lichaam veel essentiële mineralen gebruikt) we heel vaak met tekorten te kampen hebben. Daarnaast hebben we in ons lichaam vaak een overschot aan bestrijdingsmiddelen en kunstmatige toevoegingen. Op den duur zal dit klachten van tekorten of stapeling in ons lichaam geven.

De uitdaging is om het lichaam weer in balans te brengen door tekorten aan voedingsstoffen aan te vullen en de stapeling van afvalstoffen af te voeren.


Bioresonantie
Ik werk met de PS 1000 van Rayonex, een solide Duits merk. Het bioresonantie-apparaat gebruik ik vooral voor het opsporen van verstoringen in het menselijk lichaam en energiesysteem.

De bioresonantietherapie gaat ervan uit dat alles in de natuur een trilling (Duits: Resonanz) heeft. Bomen, planten en groenten hebben een bepaalde trilling, maar het menselijk lichaam en onze organen ook. De trilling van die organen is door een aantal Duitse pioniers in kaart gebracht. Het bioresonantie-apparaat pulseert steeds van 0.00 tot 9.99 Hz. Daar waar er een verstoring is in het menselijk lichaam, zal de naald van het apparaat uitslaan. Aangezien die frequentie correspondeert met een orgaan of bv. een meridiaanpunt is het mogelijk om verstoringen in het lichaam op te sporen.

Bioresonantie heeft onder anderen de volgende toepassingen:

  • testen en desensibiliseren van allergieën
  • testen van organen en orgaansystemen
  • acupunctuur (testen en harmoniseren meridianen)
  • testen op vitaminen- en mineralenbehoefte
  • testen en afvoeren van schimmels, virussen, parasieten en bacteriën.


Allergieën

Er lijkt een enorme toename te zijn van kinderen met één of meerdere, soms ernstige, allergieën.
Door onze moderne voedselbewerkingsmethoden, moderne schoonmaak- en verzorgingsproducten, luchtverontreiniging, etc. worden we tegenwoordig veel meer blootgesteld aan lichaamsvreemde stoffen dan een aantal decennia geleden. Allergieën kunnen tot de meest uiteenlopende klachten leiden, variërend van huidklachten en luchtwegproblemen tot vermoeidheid, ADHD en ernstige darmklachten.

Een primaire allergie is altijd erfelijk. Het immuunsysteem maakt teveel antistoffen aan van het type IgE. Reacties komen meestal binnen een half uur na het eten van of contact met het allergeen. Bij een secundaire allergie zijn IgG antistoffen betrokken, het is vaak niet erfelijk en de reactie treedt meestal pas na 24 uur op. Deze allergievorm is in de loop der jaren opgebouwd en kan - na het wegnemen van de oorzaak - ook weer verdwijnen.

Met behulp van verschillende testdozen en de bioresonantie-apparatuur kan ik testen op allergieën en intoleranties voor levensmiddelen, pollen, geur-en smaakstoffen, inhalatieallergenen (bv. kattenharen, graspollen), schoonmaakmiddelen, etc.

Na het vaststellen van de lijst met allergenen, zal ik samen met je de alternatieven bespreken. Het is dan de bedoeling dat je gedurende 6 weken het zgn. eliminatiedieet volgt. Vaak zijn na die tijd de klachten al verlicht en voel je je fitter en energieker. Ook werk ik met een aantal goede supplementen die in de loop der tijd hun diensten al vaak bewezen hebben.

Mijn werkwijze
Tijdens het intakegesprek zal ik uitgebreid ingaan op je klacht of klachten, je ziektevoorgeschiedenis, erfelijkheid, je leefwijze en de mate van stress die je ervaart. Daarna zal ik met de bioresonantie-apparatuur een volledige test uitvoeren, waarna ik vaak een redelijk goed beeld hebt van de organen of systemen die uit balans zijn.

Na afloop zal ik de uitkomsten van de test met je bespreken en zullen we samen kijken in welke volgorde de klachten aangepakt kunnen worden. Dit kan bv. bestaan uit het zoveel mogelijk wegnemen van de stressfactoren in je leven, het volgen van een dieet en / of extra suppletie met vitamines of mineralen of juist het voorschrijven van een specifiek orthomoleculair supplement.

Ik wil benadrukken dat ik in mijn benaderingswijze altijd uitga van een zekere balans tussen lichaam en geest. Het lichaam geeft vaak zelf met klachten aan dat het in onbalans is (door voeding, stress, een teveel aan suikers, etc.).

Natuurgeneeskunde Drechtsteden Dordrecht Bioresonantie Allergie Natuurgeneeskunde Hendrik Ido Ambacht Dordrecht Molenwaard Nieuw-Lekkerland Orthomoleculaire therapie Bioresonantie Allergie Natuurgeneeskunde Hendrik Ido Ambacht Molenwaard Nieuw-Lekkerland Dordrecht Orthomoleculaire therapie Bioresonantie Allergie Natuurgeneeskunde Hendrik Ido Ambacht Molenwaard Nieuw-Lekkerland Orthomoleculaire therapie Dordrecht Bioresonantie Allergie Natuurgeneeskunde Hendrik Ido Ambacht Molenwaard Nieuw-Lekkerland Dordrecht Orthomoleculaire therapie


Natuurgeneeskunde Drechtsteden